Enthusiasm yang sangat tinggi untuk semester 6

Meh ikut nenek, meh!

Glossary




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, 17 February 2011

Kalau da tuan pun comel, barang pun mestilah comel jugak kan.

Salam Peeps! :D


Tadi kelas ETR. Apa ETR? Entrepreneurship. Tengok tengok! Da pandai eja lah. Entrepreneurship. Entrepreneurship. Haish =.=" Satu-satunya kelas yang dok mengira. Mengaku je lah ye, sepanjang 3 tahun belajar diploma kat UiTM Kedah ni, tade satu pun subjek yang mengira. Kesian? Huh! Ta payah lah. Pasal da lama jugak lah tade mengira, tadi dok kira darab bahagi peratusan pun, failed! Hancus la kira-kira Fara. Tadi belajar Market Share. Kos Fara sem ni ; ETR, nak kena buat satu proposal untuk develop a business. Dia punya silibus memang ada kaitan dengan business punya kos lah. So, anyone yang ambil kos business tu, sila-sila lah kongsi ilmu ek :) Lepas ni, boleh lah kalau ada siapa-siapa yang minat nak join venture dengan Fara, ke nak ajak Fara jadik business partner, halo halo je lah ye.


Pasal kes mengira-ngira ni lah, tadi nak tanak kena jugak keluar pergi beli kalkulator. Tatau kalkulator tu apa?



Kalkulator tu mesin kira-kira.



Tatau jugak, sempoa. Tatau lagi?


Calculator


Masih tatau? Lu pikir la sendiri! Bukan tu semua yang nak dibelagak kan. Bukan! Bukan! Nak tengok benda paling comel?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Nak tengok?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Skrol lagi sikit

.
.
.
.
.
.
.


Ok, da annoying lah tu. Yela weh, nak tunjuk lah ni. Muka senyum lah sikit :D





Tara! Limited edition punya kalkulator. Oren pulak kan. Lagi lah dalam hati ada taman rashidah utama ni ha. Beli kat kedai Popular Sungai Petani. Beli semata-mata untuk kelas ETR. Tape, da habis sem kang simpan taruk dalam frame. Ta pun, encapsulation je kalkulator ni. :)




p/s - Macam Pokemom kan? Lepas ni, habis lah segala benda Fara dok nak kira. Excited lah konon kan.


Ni yang Fara jumpa bila type "Mesin kira-kira" kat Google.





| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

7 comments:

  1. ada kira2 ke? market share tu kacang je~ hahahaha, aku fokus kat proposal je.. aku buat business printing~ :D

    ReplyDelete
  2. lawa ohhh kalkulator kuning uh ^^

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. @lavender harum wangi

    kacang rebus ka?dok nak kira percentage tu yang da lupa.da bertahun tade buat exercise math. ~x(

    ReplyDelete
  5. laa..
    ingtkan kalkulator tue bnde yg hisap darah tue!

    ReplyDelete
  6. @Lelaki Ini

    hamboi kau.kalkulator tu kuih la weh.kan?boleh kunyah2. :e:

    ReplyDelete

Komen lah banyak-banyak! Lepas dah komen, refresh dan tunggu sekejap. Mesti ada notes untuk U :D