Enthusiasm yang sangat tinggi untuk semester 6

Meh ikut nenek, meh!

Glossary




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Sunday, 19 December 2010

Mulut rasa gatal?perut rasa kosong?

announcement semua para hadirin!! :D



nak bagi tau sikit ni ye..ada satu blog yang jual aneka kerepek.murah-murah belaka.boleh kunyah-kunyah kalau terasa mulut tu gatal kan.boleh order.order dari tauke pun boleh, order dari aku pun boleh jugak.offer ni especially buat kawan-kawan uitm nun jauh kat sana tu ha..teringin nak kerepek? :D



mari sini klik Sinar Arza dan order kerepek anda!



lapar?bukan lagi masalah anda.hahaha!da macam iklan jajan pulak. :)




p/s - lagi pulak, mama yang buat popia gulung ni ha.haruslah aku promosi lebih.
p/s/s - nak popia yang lagi murah.hah!beli terus dari aku.sekilo?10 kilo?boleh sahaja :D





bye!

| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

Wednesday, 15 December 2010

Hari kau keluar, maunya cabut tangkai jantung pisang aku. ^^

terima kasih banyak-banyak!banyak la terima kasih sama semua.hadoi2!mau cerita sama semua.almaklum la sahaja kan.RESULTS exam suda mencongok kan muka.dan dengan ikhlas hati aku nak tick right kat aku punya wishlist tu ha.results exam aku da keluar.5 hari yang lepas.bersamaan 10 disember.yela,kan hari ni 15hb.pandai kan.pandai kan?saja nak bagi hati gembira.akibat?results hampeh! (-__-") tapi tade la hampeh sangat.ngee~


dengan ini, macam entry tiap kali results keluar, aku mesti nak buat ucapan terima kasih la, tahniah la takziah la apa la.konon-konon nak appreciate kat semua yang da bertungkus-lumus.walhal saja nak buat ayat-ayat manis ayat-ayat cinta.hehehe *winkwink* da la semua subjek gred macam apa entah.memang layu ta berbunga la senang cerita.tade gred A+, A, A-.memang semua yang A tu tade la gamaknya.sedih ni.nampak ta?


tapi apa kan daya hamba yang hina dina ini.ops!bukan dina penyanyi yang chubby tu ok.dia tade kenal i, i pulak pun tade la kenal dia sangat.eh2.sebenarnya boleh kan aku pendekkan apa yang aku nak taipkan.tapi ngape melalut mencarut cencurut je ni?gedik suda!ok.pendekkan cerita jela ye..




results exam sesi julai-nov 2010. boleh tahan la.naik la jugak pointer.boleh la senyum sikit.bandingkan sem lepas kan.walaupun tade dekan.walaupun tade 3.5 kan.berbaloi dengan usaha tangga kejayaan aku tu yang ta berapa nak jaya.dan tade la sampai ada paper repeat.uish!!takiyt sangat tu.mintak dijauhkan la.mama, ayah :D


thanks so much. especially lectures ; miss madam mell a.k.a marlia (preservation), mr. hafiz (archive), mr. zool (programming), mr. sufi (cataloguing) *yang sipi-sipi lagi repeat* & mr. mahadi (e-publishing).ta lupa group members, classmates, coursemates & lovely housemates.sayang banyak-banyak!


love much much paling utama ialah family saya!ayah, mama dan adik-adik.terima kasih sanagt.mama yang ta pernah lupa mesej tiap hari sepanjang sem lepas.boleh kata tiap hari mama akan called dan mesej tu ta pernah ta ada.ayah pulak yang memang murah hati transfer credit tiap aku ketandusan duit untuk topap.ayah jugak la yang kejutkan aku bangun time pagi hari exam.walaupun exam petang kan.hehe.ayah mama yang prihatin, suruh baca buku, bank in duit, sanggup hantar ambil aku kat stesen bas, dengar aku mengadu itu ini, macam-macam sangat.adik-adik?sayang sangat!



p/s - apa aku punya results?biarlah rahsia.. :)
p/s/s - gambar juga tade untuk entry ni ok :D








bye!
| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

Wednesday, 8 December 2010

Perahkan segala jus dan kita minum sampai kenyang



tengoklah semua!aku da tuka header atas ni la!tukar selera la pulak kan. :D







punya lah payah aku perah segala jenis jus otak.akhirnya secikai ini je yang aku mampu buat.macam-macam jenis software aku tibai.



Adobe Photoshop CS3
Adobe Illustrator CS3
PhotoScape



macam-macam la sangat kan.walhal 3 je.hahaha!ayat perlulah berbunga-bunga cinta.ok.gambar header atas tu da cukup baik lah kan.dengan gaya kiah pekasam *sambil kerut bahi dongga*.ops!fara pekasam ok.nampak yang oren-oren tu.puas lah aku godek segala function dalam photoshop.da la failed pakai AI tu.main tekan je.tu untung jadik.kalau ta, maunya aku letak header yang ni je.


hah.simple mimple dimple pimple je.







bye!


| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

Aktiviti wajib aku lahh


cak!!


sekarang kan tengah musim cuti sekolah kan.sekarang jugak la tengah nak musim semua pengantin nak buat majlis kahwin yang grand kan.sekarang jugak lah time aku nak kongsi apa program aku buat time cuti-cuti malaysia hujung tahun ni.nak tahu apa yang aku buat?aku pergi naik BUKIT BROGA, SELAYANG.nak tengok gambar?mari sini klik [sini].hah.tengok lah gambar-gambar aktiviti yang aku buat.kat [sini] pun banyak jugak gambar.malas nak klik?tape.aku hidangkan je bagi mata kau orang tinggal makan.tapi sikit jela ye :D




ha!tu baru naik bukit.ni nak tunjuk gambar lain pulak.tu hari aku pergi kenduri kat rumah sedara yang dari belah siapa entah.ta pasti pulak.yang penting tu sedara aku la kan.lokasi ; TANJUNG KARANG.tade pulak amek gambar pengantin tu.ta rapat.almaklum sahaja lah ye.balik kenduri, singgah pulak rumah sedara yang boleh dikatakan rapat jugak lah.nama sedara aku ni ADENAN & NORMAH.supposedly aku panggil dorang wak, pasal mak aku sepupu dengan wak normah ni.dan yang paling penting, wak normah ni ada baby kecik cantik comel gebu alololo. :D


presenting! NUR'ALIYATUL FITRI.

mak dia cakap letak nama fitri pasal dia lahir malam hari raya adilfitri tu hari.nak lagi muka dia?


hah amek kau.sekali *melet dia bagi.tiba-tiba rasa gatal nak ada anak pulak.ngee~ time tu semua yang datang kerumun keliling dia.



siapa ta teringin nak cium budak kecik gemuk cantik gebu ni?aku punyalah cium dia sampai lekat bau *malu*


lagi pulak rumah wak normah ni cantik.dia punya landskap siap ada kolam lagi.siap titi tu ha.





lastly, thanks lah rajin baca semua benda mengarut aku ni.dan selamat bercuti ye.selamat jugak berpengantin baru.




p/s - sori tulisan buruk :D
*melet - jelir lidah.







bye!

| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

Monday, 6 December 2010

Meletup la segala organ dalaman aku!

aku baru tukar background sound.ni yang kau orang dengar ni la.memang takan dengar la kalau kau mute kan speaker.dan memang takan dengar la kalau kau punya speaker rosak.adoi2! (-__-")


aku tatau apa tajuk lagu ni.aku tatau apa nama penyanyi lagu ni.aku ta kesah!yang aku tau, apa yang orang ni nyanyi, tu la yang sama aku rasa sekarang dan hari-hari esok..


kau tengah baca kan?mesti kau tengah fikir something kan?aku tau la.eh.suka hati aku la.aku type aku yang aku rasa.jari-jari aku bergerak pasal otak aku da set kan untuk type benda-benda ni semua.apa yang aku type ni, dari otak aku.dan apa yang dari otak aku ni semua, datang dari hati aku.ya!hati yang telah kau sakiti!sakit sangat!macam entri sebelum ni...








bye!

| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

Sakit rupanya kan?

tadi online facebook.almaklum sahaja la kan.lama da tade menjenguk facebook yang memang suda semakin boring tu.da aku terklik pulak satu profil ni.profil 'dia'.ternampak something.dan tiba-tiba muncul rasa yang macam-macam.rasa apa ye?


sakit
pedih
kecewa
sedih
hancur
hampa



segala macam jenis rasa yang ta enak tengah berguling-guling dalan hati, paru-paru, jiwa, pankres, limpa, perut, jantung aku ni ha.aduh.sakitnya la kan?dia ta rasa kot macam yang aku rasa ni.dia tatau apa yang aku rasa.dan dia takan pernah tau apa yang aku rasa ni pasal dia takan pernah nak jenguk blog yang hampeh ni.aku tau kau bukan jenis lelaki yang suka nak membaca, pasal apa aku tau tau?pasal aku kenal kau.aku kenal kau bukan sehari, bukan seminggu, bukan 4 bulan.tapi kenal kau lebih setahun.macam-macam yang aku tau.tapi kau..kau ta pernah cuba nak kenal aku kan... (-__-")


aku cuba nak benci kau.aku berjaya.sangat berjaya.tapi sekejap je.lepas tu datang balik rasa sayang.macam dulu.macam-macam da aku cuba buat.semua jadik.tapi semua tu sekejap je.semua aku da buat.satu je yang aku ta pernah buat.lupakan kau.ermm.. :'(







weh.aku nak nangis sangat sekarang ni.betul nak nangis sangat!!sangat sakit tau dalam hati ni...huwaa!! :'(








bye!

| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

Monday, 29 November 2010

Buat bisnes pun untung jugak kan










sebenarnya kan, banyak yang aku nak postkan ni hah.terlalu banyak idea.yela kan, duduk rumah tade buat apa, tiba-tiba datang idea mau post ini.lepas tengah tengok kucing main kejar-kejar, datang lagi idea lain.tengah sedap-sedap melilau-lilau mata, pup timbul idea baru.tapi..malas! haha alasan paling mujarab kan?



1st idea : nak buat tutorial.ala, yang macam owner blog ni buat.dia ajar macam mana nak renovate blog kan.tapi aku nak buat yang lain.aku nak tutor kan orang cara nak tambah itu ini kat blog, fail pulak kan.aku punya blog pun cam apa entah.hancus! (-__-") jadik, aku ada idea baru nak buat tutorial untuk jahit manik kat baju.ala yang cantik-cantik tu, bling-bling pun boleh :D so macam mana?hey, aku pandai la jahit-jahit ni tau.mama aku ada ambil upah menjahit tau.jangan tatau ok.





2nd idea : idea baru, nak buat pasaran gelap.harharhar!eh dok aih.apa yang gelapnya tu pulak.tade la.ala, macam sekarang ni kan, semua berebut nak jual shawls la, baju la, kasut la, lens la.aku pun nak buat jugak.memandangkan mama aku ada la buat bisnes sikit-sikit kan.bisnes jual makanan ringan.haip!bukan jajan la adik-adik.no good ok.mama aku ada buat bisnes jual popia mini, kuih sepit, kek sweetcoin, karipap mini.paling sedap paling terbaik tau *bukan nak menggoda, cuma nak berniaga* :)


3rd idea : nak memblog kan kakak sepupu aku punya bisnes.dia ni ada bukak kilang yang jual macam jenis aneka kerepek la.korang cakap je nak makan kerepek apa.semua ada.dan sekarang aku dalam progress siapkan blog tu.dan nanti kalau da improve, aku letak link blog aneka kerepek tu.ok :)






bye!

| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

Friday, 26 November 2010

Apa nak buat time cuti macam hari ni?

hello uolls! :) ok lah,bagi hormat sikit dan bertatasusila bersila la ye.assalamualaikum dan salam satu malaysia.ehem2.ada baik ka kau orang semua?ok.aku tau bukan 1 malaysia pun yang buka blog aku ni kan.bukan lah macam blog irine nadia, hanis zalikha, aidabelicious, fatul.ok aku sedar. *tsk* ngee~touching lebih over pulak.









ni aku hidangkan sikit yang paling sikit koleksi gambar program tu hari.nak tengok lebih gambar, nanti rajin-rajin la klik fanpage pdsb atas ni ye.ni kesinambungan gambar program CRIME AWARENESS TEAM kat sekinchan.




*********************************




sementara ni pulak,aku kat PEJABAT DAERAH SUNGAI BESAR ni kan, ada wireless free pulak.hah apa lagi.kasi layan internet sampai lebam la.kau cakap je mau blog ka, mau facebook ka, mau counter strike online ka.pilih ka mana kau orang suka.mau tau apa yang buat kat tempat orang ni?mencapap?bukan.menglangsi?bukan.memanipulasi.pun bukan jugak.mencari ilmu.ehem.iye kot. ^.^ apa programnya?dari semalam sampai hari ni dok menyemak kat ini tempat.bukan menginap kat sini.kitorang semua balik la..semalam program ASAS MEMBINA BLOG.hari ni pulak program MAIN GAME ONLINE ; COUNTER STRIKE.syok kan..? kang ada yang upload, ada la gambar.tunggu jela ye :))


lagi pulak, nak bagi tau SEMUA orang di sini ok.minggu depan saya akan mengikuti kem naik bukit sampai lebam.hahaha!naik bukit broga babeh!bukan siang, bukan petang ye.tapi di pagi dinihari tau.pukul 12 pagi sampai 4 pagi tau uolls!haha.excited bukan.cerita je da excited, kalau join,haish.tatau la mau cakap apa.hahaha!tunggu jela.bila tu? 29 - 30 november.eleh bukan lama sangat pun kan.tapi yang penting korang ta join.aku join.*belagak kan.kan.kan :p*


so, ta rugikan join RAKAN MUDA ni kan?banyak aktiviti tau.lagi lah time cuti sekolah macam ni, cuti sem yang memaksa kita duduk kat rumah tade buat apa-apa.kalau yang kerja tu tape jugak yang duduk rumah marilah bergoyang ni.aku lah tu (-__-") haru.so, apa motif aku?fikirkanlah dan selamat beramal...









bye!

| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

Wednesday, 24 November 2010

Tunggu tunggu tunggu lagi

tunggu untuk results exam keluar ea? :)dengar-dengar exam keluar 10 DECEMBER 2010.betul ke tidak?tunggu jela.


p/s - btw, tade benda apa pun nak update.saja gatal tangan nak taip-taip. :p







bye!
| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

Monday, 22 November 2010

Masa untuk bagi kembang u punya badan :)


boleh pandang-pandang, jangan pegang-pegang, duduk renggang-renggang, bertambah sayang ♥


suda cuti sem ye adik-adik, abang-abang semua.kakak-kakak pun iye jugak.sebab cuti da start, operasi pertama ialah : MAKAN dan gemukkan badan.walaupun stok konon nak kurus punya berlambak beli kan.awal-awal je aku merajinkan diri, lastly malas.biasa lah tu kan.


baru-baru ni aku join KRM punya program.CRIME AWARENESS TEAM (CAT).lokasi : taman aman, sekinchan.2 hari 1 malam.ceramah, ceramah, ceramah, ceramah, zzZZzzzz, ldk, sukaneka.ehem2.apa aku dapat?dapat best team ok *sigh* dan peserta terbaik ok.ngee~ gambar?sikit-sikt je ada la.mau lebih banyak, mari klik RAKAN MUDA SABAK BERNAM punya fanpage.


nak balik :'( *tsk*


mau sekeh?mari dekat, mari dekat.

masa untuk bersukan *posing itu harus*

penat pun masih ayu ok :)



tamau mengarut banyak lah.selamat bercuti sem panjang-panjang.selamat berEXAM STPM & SPM.good luck jugak untuk students PMR untuk results anda. ok :)


p/s - masih mengharapkan u








bye!

| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

Saturday, 13 November 2010

Announcement!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ

sila tinggalkan kau orang punya blog link kat comment aku.dan insyaALLAH aku follow kau orang.terima kasih. :D








bye!

| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

Excitement!

the title for this entry.EXCITEMENT!i should preparing for MUET.tomorrow.and i don't even know, what should i write and i'm keep thinking, can i talks nonsense and just bubbling here and there?argh!!the swarm of butterflies come and recently made a home in my belly.oh.hyperbola isn't it?


suda2!apa yang kau merepek kan ni syaiton??!!syaitonirrojim sungguh la.esok hari untuk MUET ~ listening, writing and reading.adoi2.hancur la masa depan MUET aku.ayah, mama; tolonglah doakan esok anakanda boleh jawab segala macam jenis soalan yang tatau la macam mana.walaupun dulu masa part 1 sampai part 3 ada belajjar subjek BEL; which is the subject for ENGLISH.ala, macam yang kita semua belajar masa dekat sekolah dulu-dulu.dekat tadika kita belajar, dekat sekolah rendah kebangsaan kita belajar, dekat sekolah menengah pun belajar jugak.tapi yang peliknya, kenapa aku ni ha, sampai sekarang masih lagi failed apa-apa sahaja yang ada kaitan susur galur keturunan bahasa inggeris ni.adoyai.cakap B.M pun failed, inikan lagi B.I.tapi bahasa arab aku terror gorgeous tau.pasal dulu aku sekolah agama a.k.a sekolah arab ok.aiyo.suda terlajak cerita pulak.elok-elok mau cerita keseronokan beronok-ronok MUET kan.


dengan langsung tade study paper MUET.dengan langsung tade buat pape preparation.hah!kau tanggung la sendiri fara.jawab la apa yang kau nak jawab esok.pandai la kan cincai bancai caucincau. (-__-")


tadi kan, aku hampir-hampir makan lalat.eiuw!mesti geli kan kan kan.urgh! *nada belagak kaya di situ ok* dalam kuewtiaw tomyam aku yang berharga RM 4 tapi dihiasi dengan kuewtiaw yang seciput jari kelingking, dan berkuahkan sebesar empangan air.tengah syok makan, tengok dok korek-korek ceduk isi, aku ternampak!!LALAT!!!yang da lemas terapung-apung dalam kuah tomyam aku.haru!terus terputus selera aku.hampehh.kalau iye pun nak muncul, tunggu la aku kenyang.fara pengotor kan.aku sempat makan kuuewtiaw tomyam berharga RM 2 je, yang lebihnya lalat yang makan :'(


dan dan dan lagi satu.ni adalah entri aku yang ke-100 kalinya.hahaha! *tiba-tiba tukar mood* akhirnya da banyak jugak yang aku bebelkan ye.entah apa-apa kan yang aku postkan.mengarut je lebih.eceh.kira macam nak mengenang kembali la kan nostalgia yang entah apa-apa entah kan.
.

gambar special edition.time dinner "kampung tradisi"


haruslah dan pentingkan gambar tuan tanah blog untuk dishow-off kan :D suda2!malam sangat da ni.nak pergi mandi.rimas.nak solat dan nak tidur.dududu~






bye!

| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

Friday, 12 November 2010

Fara budak comel kan :)


comel kan?comel kan?fara ada donut.bukan dunkin donuts ok tau.keras, ta sedap.big apple dengan [J.co] jugak yang terbaik.i like!nyumm2~


mau buat sendiri la tu.tau da.mesti korang nak jugak kan kartun macam ni.kalau nak, klik link [ini].dan ENJOY! :D



step 1 - pilih bentuk muka.macam-macam jenis ada.mau bulat ka, lonjong ka, bujur sirih ka, petak ka.pilih je.bayar asing-asing. :)


step 2 - ok.rambut boleh pilih apa style favourite korang.spike, botak licin gondol, tocang, butterfly, senget sebelah.bayar kat kaunter ye. :)






lain daripada pilih bentuk muka dengan rambut, boleh pilih eyebrow, eys, nose, mouth, marks and beard.


step 3 - baju.ha beli mana korang minat.nampak pusat ada, nampak clevage ada, namapk perut boroi ada.tape, pilih sampai puas hati.

step 4 - pilih seluar dengan jeans.skinny ka, kembang ka, kuncup ka.ada je jual.yang penting ada duit. :D


step 5 - pilih gadget, glasses and accessories.banyak yang cantik-cantik comel lote.auww2!scene background pun ada la..










p/s - bosan.so terpaksa jadik adik-adik buat benda macam ni.ni bukan diri aku yang sebenar!adoyai, hilang macho aku (-__-)







bye!

| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

Hari tua anda!


hari ni 11/11/10.agak ong ini tarikh ma. :) dan hari ni jugak birthday my GEMOK cousin!lalala~birthday budak gemuk.hidung besar + gigi jongang.nama budak gemuk ni NORAZLINA MOHD YUSUF ok.bukan norazlina redzuan macam yang dia perasan kan tu.dan bukan jugak liyana jasmay yang macam orang-orang gembar-gemburkan tu.mana entah area yang sama dengan liyana jasmay tu.orang cakap tang bibir.jap aku google.


sama ke?aku yang da hari-hari tenung pandang-pandang jeling muka lina ni,tade yang sama pun.cuba tengok tang bibir.ta sama langsung 100%.FULLSTOP!



weh na,walaupun llubang hidung kau aku da cam,walaupun rambut ketak-ketak yang aku tarik-tarik,kau tetap cousin the best antara cousin yang lain.segala rahsia luar dan dalam negara aku semua habis kau sapu.diam-diam suda ha.kau la tempat aku bermanja.kau la tempat aku mencurahkan air mata.kau la tempat aku nerkepit.kau la tempat aku dok bosan sepak-sepak kau.kau la tempat duduk aku.kau la tempat aku mengadu mengumpat bergosip mengata itu ini.dan kau la jugak tempat mak aku tumpang kasih sayang gantikan aku.terima kasih weh!kau ni da macam mesin basuh.banyak berjasa.hahaha!


ok.walaupun kau kadang-kadang agak annoying.keras kepala kau.otak batu segala macam konkrit ada dalam otak kau.batu kerikil, batu bata, batu sungai, batu laut.segala macam jenis batu la senang sekali pakej.tapi kau tetap hot and spicy gitu nok!kau cantik, lawa, cute, hot, tembam.(saja ambil hati kau.ganti present ok :p) ramai pulak kot lelaki-lelaki yang gila dok memuja kau.da macam patung buddha rupanya kau ni.hahaha!


apa-apa pun weh.thanks weh kau sporting gila.kalau kau tade la kan.aku pun boleh survive la weh.haha.macam sial kan ayat aku.hahaha!tade la.kau la lampu penyuluh hidup aku.da macam sekolah kita punya logo pulak.kau tade laki pun, aku masih ada untuk kau.tapi bukan kahwin dengan kau ok.gilo apo?


who love you?FARA FARHANA you!



eh2, btw HAPPY BIRTHDAY lina ku sayang darling mucux.kau da tua bangka.da layak kahwin tapi masih ta cukup syarat.ngee~aku mengaku kat sini la weh.kau memang cantik banget.sangat!


p/s - punyalah aku selongkar habis folder picture.aku copy paste gambar dari kau punya facebook.semata-mata letak gambar kau.cepat terharu sekarang!






bye!

| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

Thursday, 11 November 2010

Tolong lah faham perasaan aku ni

tau ta aku memang RINDU gila babeh kat kau?
tau ta aku RINDU gila nak peluk kau?
tau ta aku RINDU gila bau kau?
tau ta aku RINDU gila nak lepak dengan kau macam dulu?
tau ta aku RINDU gila nak tengok kat senyum kat aku?
tau ta aku RINDU gila dengar kau nyanyi main gitar macam dulu?
tau ta aku RINDU gila nak dengar suara kau?
tau ta aku RINDU gila nak bercerita itu ini kat kau?
tau ta aku RINDU gila nak panggil kau 'sayang'?
tau ta aku RINDU gila nak keluar date dengan kau?
tau ta aku RINDU gila nak tengok kau ketuk-ketuk keyboard main SDO?
tau ta aku RINDU gila nak naik menara sama dengan kau?
tau ta aku RINDU gila nak tengok kau main cube; ah xing?
tau ta aku RINDU gila nak tengok main skate?
tau ta aku RINDU gilanak terima LOVE NOTES kau?
tau ta aku RINDU gila nak nangis dan kau lap air mata aku?
tau ta aku RINDU gila kat kau..?!!!



sebab aku masih cinta GILA kat kau.
kau je yang da ta cinta aku kan :'(
kadang-kadang aku rasa macam nak sangat call kau.mesej kau.
tapi aku ta sanggup.
pasal aku tau,kau mesti takan layan kan.
desprate sangat ke aku ni?
da hampir 2 bulan.
aku rindu kau M.H.



sangat RINDU!








bye! M.H :'(

| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

Tag la masing-masing kalau ta malu.macam aku -.-

aku cilok tag ni dari sini dengan ta malunya.ngee~oh.sila la baca entri-entri dia.sungguh,aku suka tengok gambar-gambar dia.tiba-tiba terberangan sorang-sorang 'kalaulah aku aku ada DSLR sendiri.gambar-gambar aku lagi superb & gorgeous dari kau aizul marcello.hahaha!'


hah.aku pun pandai jadik photographer ok :)


What were the 5 things on your to do list today?
- solat (wajib ok)
- basuh baju.
- jemur kain.
- makan dan minum teh kurus.harus!
- tengok kartun spongebob kat tv9.




What are 5 snacks that you enjoy?
- sneakers
- cadbury
- corneto.snack ke tu?
- jajan yang rangup-rangup.krap krup krap krup.nyum2~
- oat crackers





What are 5 jobs you’ve had?
- buli adik-adik.baby & ujang. (kira job jugak kan?)
- kerja kat cafe politeknik sultan idris shah, sabak bernam
- tu je kot.lain tade.




People you wanna tag back?
- anyone.yang baca blog ni.sila la merajinkan diri anda ok. :D









bye!

| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

Tuesday, 9 November 2010

Terasa gatal pulak nak kahwin.boleh ke mama?

sekarang ni agaknya memang tengah musim orang kahwin da tu buat video kahwin masing-masing kan?tengok la kat facebook tu.da macam-macam jenis video kahwin keluar.paling 'tragis', wedding anak tokey kereta NAZA.fairytale punya theme.gila superb!memang tatau la berapa banyak duit mengalir kencang.hahaha.kaya kan..


baru-baru ni, video kahwin member i.anne.ops.bukan anne yang kahwin.abang dia yang kahwin.video?sila klik sini ok.title dia MAJLIS PERKAHWINAN NUAIM & AIN.


video specialist by : mojoreel photography.



ronda la.lagi ronda.jumpa website ni.cstproduction.specialist for wedding video.sangat superb and gorgeous.



tengah ronda-ronda facebook, tiba-tiba ternampak pulak video kahwin dari facebook member i ni.oh, video kahwin syok.









bye!

| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

Mari membaca malaysia.

sejak dari kecil lagi aku memang gila punya manusia yang suka sangat membaca.kau cakap jela apa jenis buku.semua aku baca da.no wonder la kan, sekarang pun aku belajar benda yang memang related dengan books, magazines, journal, anything of reading materials.tapi almaklum jela kan,buku ilmiah tu susa sikit mau tengok.


eh2.tapi aku masih lagi suka baca ok.dewan masyarakat.reader digest.dan yang paling walaweh, novel la.yang ni jangan cakap la.susa sangat nak missed dari beli novel.kalau boleh tiap bulan memang mau je tambah koleksi.walaupun duit kurang, korek-korek jugak sen dalam purse.ta cukup gak, pinjam orang.sanggup kan.sanggup betul. (-__-) setakat ni da hampir 20 buah novel yang da menyemak kan almari buku kat rumah tu.mama sampai da ta larat nak halang aku dari beli novel.beli novel.beli novel.


dari dulu lagi,sekolah menengah,aku memang prefer untuk baca novel dari ALAF 21.sangat best.especially cerita bicara cinta, sepi tanpa cinta, manisnya cinta, gemersik kalbu, adam & hawa, etc.hah.semua cinta kan.feeling auww2!hahaha.sambil baca,memang la kena nangis kan.then mesti bayangkan kita lah perempuan heroin tu.da tu hero mesti yang handsome.oh indahnya. :D










novel terbitan BUKU PRIMA pun terbaik jugak.kira adik-beradik dengan ALAF 21 ni.tapi setakat ni yang paling syok habis, nocel ANDAI ITU TAKDIRNYA.paling terbaik.8 kali aku baca, 8 kali jugak la aku menangis tup tup meleleh air mata.hahaha.*ciwek.gedik nak feeling jugak tu kan.selain novel touching ni, novel CINTA KAU & AKU.pun boleh la tahan jugak.baca sendiri ok?



tapi sekarang aku da jumpa satu lagi alternatif lain.wah2!alternatif sungguh bahasa aku.bahasa jiwa bangsa.ok.yang boleh jimatkan duit.da ta payah nak keluar duit lagi beli novel.macam mana?




sekarang da boleh baca novel secara online ok.bukan setakat novel je,cerpen tu ada jugak.korang semua just boleh klik kat sidebar tepi tu je.pilih yang mana satu idaman kalbu.habis satu cerpen, klik lain cerpen.nak baca novel pon boleh.tapi kena tunggu chapter by chapter la.setakat ni, koleksi aku dari penulisan 2u ada la dalam 3 buah novel.sepupuku suamiku.AD + IZ.bini aku tomboy ke?.






agak puas hati jugak la.novel-novel tu memang best.dan ta mustahil lepas ni kalau korang tergerak hati mau try novel dari terbitan penulisan 2u, korang mesti nak beli lagi.tapi dengan syarat, mesti la ada duit cukup ok.jangan macam aku, duit tade tapi gatal tangan.last2, korek sana sini carik duit.ok oullz..?


sila rajinkan jari klik web ni ya?! :D


so, korang punya pilihan novel pulak macam mana?




*ciwek - kuat nangis.







bye!

| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |