Enthusiasm yang sangat tinggi untuk semester 6

Meh ikut nenek, meh!

Glossary




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, 14 January 2011

Contest : ' the power of eyeliner contest '

ni contest yang ketiga I've joined.sejak akhir-akhir ni rajin pulak join contest kan?mana la tau sangkut satu ke kan. :) syarat-syarat:


  • anda WAJIB menjadi follower cik tasha
  • anda harus tag kepada 3 org rakan anda plg minimum dan 5 plg maximum
  • rakan yg telah di tag harus diberitahu
  • anda harus link blog cik tasha dlm blog anda
  • apabila dah settle, tinggalkan link contest tu di comment sini so bleh cik tasha zassss pi!
  • tarikh tutup penyertaan, 1 FEBRUARY 2011 ( 12 am )

ok. Dear Miss Tasha, I nak join your contest ni tau. by the way, I dapat tau ada contest sebegini rupa lepas I jenguk blog Cik Yaya tadi, then I terserempak pulak dengan this contest. terserempak? (-__-")


punyalah godek segala isi perut laptop ni, terjumpa jugak lah satu gambar yang I tergedik sakan. actually this picture is taken time I nak buat research awal tahun lepas. dan eyeliner tu sebenarnya terlajak panjang. dan da alang kepalang tu, I teruskan jela lajaknya.and taraa!this is the results! :)


gambar ni besar sebenarnya but since Miss Tasha nak focus kat mata sahaja kan, so i crop dan buang la lebihan picture yang tade kaitan pun.boleh kan? I ta harap dapat pape pun but I cuma nak kongsikan dengan bloggers semua style ukiran eyeliner yang I "terlajak" tu.tapi kalau Miss Tasha yang comel lote ni tiba-tiba bermurah hati, ta salah kan pilih I? :D


I pakai liquid eyeliner yang tade mahal pun.sedang-sedang je harga. dalam RM 5.90 macam tu la. nak beli yang mahal bagai, ta semestinya bagus kan. lagipun, bukan semua benda murah tu ta elok kan. I mula berjinak-jinak start pakai eyeliner 2 tahun lepas. mula-mula I pakai pencil eyeliner dulu. pasal kalau tersenget benget senang la nak padamkan lukisan tu kan. then, bila da mula terer sikit, I beranikan try yang liquid pulak. and this is it! my "terlajak" ukiran liquid eyeliner! :)


kenapa Miss Tasha perlu pilih I? pasal I punya stok eyeliner da tinggal sikit and I nak tau apa jenis eyeliner yang u guna. sepanjang lebih 2 tahun ni kan? hehehe. macam ambil kesempatan pulak. I suka make-up. conteng-conteng muka. letak eyeliner, letak eyeshadow sikit, calit blusher, lipstik merah. auw2! macam perempuan kan. hehe. dan kalau I dapat eyeliner tu, mesti mata I lagi cantik, macam mata u. boleh lagi lentik ekor ukiran kat mata. :D

p/s - good luck FARA!










bye!

| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

2 comments:

  1. THNX TAG DEAR..:)
    N NICE EYES! LOVE IT!

    ReplyDelete
  2. oh oh.terima kasih untuk pujian cikgu tu :)

    ReplyDelete

Komen lah banyak-banyak! Lepas dah komen, refresh dan tunggu sekejap. Mesti ada notes untuk U :D