Enthusiasm yang sangat tinggi untuk semester 6

Meh ikut nenek, meh!

Glossary




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Sunday, 9 January 2011

Penyakit zaman sekarang

perasan ta zaman sekarang ramai betul la manusia yang botak-botak belaka?lelaki pun iya, perempuan pun iya kan jugak la.kenapa boleh botak ye?walhal muda remaja lagi.contoh?macam aku la.ok aku mengaku rambut aku ta subur harum macam rambut dR Rozmey tu.siap ada fringe lagi tu ha depan dahi.motif?kau tanya dia sendiri.

semua tu tade kaitan pun.yang aku nak hebahkan kat sini, mau share something.information management kan.terus terang aku cakap, aku ada masalah rambut.ta pernah nampak?pasal aku bertudung kan..mama aku cakap, rambut aku 3 helai je.ada ke patut.mulut mak aku tu kadang-kadang da sepesen dengan cili kan.haha.


dulu masa mula-mula masuk uitm ni, lagi teruk masalah botak aku ni ha.da macam zaibo ada jugak.tade gambar mau tunjuk.tapi percaya jela ye.serius!da ok sekarang.sikit la.pasal aku tukar shampoo tau.pakai PANTENE.da cantik rambut, wangi pun suda.tapi sekarang ni da mula nak botak balik macam dulu.risau weh.risau!





sooooo....semalam tengah berjalan kat tesco, tergerak pulak hati nak check apa la masalah rambut aku ni.sekali tu hah!teruk mak oi.apek tu scan kepala aku.fuhh!ngeri pun ada jugak la.sadis.terkejut.apek tu cerita itu ini bla bla bla nyot nyet nyot nyet.then dia suggested aku buat treatment.agak murah la.RM 18 sekali dengan produk.3 sesi satu hari.interesting!aku nak cuba la.mana tau kan, elok rambut aku ni..


tau apa apek tu cakap pasal apa sekarang ni trend botak tengah kepala makin famous?faktor PEMAKANAN.kau makan segala jenis makanan yang kau langsung ta tapis.segala kau telan.pedas, berminyak, kolestrol, ta cukup vitamin.mana la ta botak.

lagi pulak, STRESS.banyak sangat benda fikir kan.masalah dengan assignment yang da mula nak melambak, masalah duit ta cukup pasal da enjoy sakan, masalah cinta *handsoff*.

KETURUNAN, maybe dalam genetik family kau orang ada yang ada masalah botak kot.macam aku.mama pun ada masalah botak jugak.tapi tape la, mama da berumur sikit.sikit je.
.
lagi satu, KEADAAN SEKELILING.banyak sangat la pencemaran sekarang ni.obviously pencemaran udara.segala jenis debu singgah kat kepala, kat rambut,kotor.da tu kau ta syampu ta basuh.mana la rambut tu ta sakit.kan kotor tu


da habis bayar settled, apek tu bagi aku benda ni.







syok ah!excited pun ada jugak.tapi kita tatau macam mana result jadik kang, so fikir yang baik-baik jela.nak lagi information, mari klik SINI and kau orang boleh dapat macam-macam benda.new information, new experience.







tunggu apa lagi?rajin-rajin la pergi singgah booth 101 Hair Care.minta consultant, minta nasihat.insyaallah..



p/s - appointment first hari selasa ni, 11/01/2011, 3 pm.






bye!

| Terima kasih jenguk-jenguk sini! |

2 comments:

  1. RM 18 je.kau buat 3 sesi treatment.da tu dapat produk syampu sekali.

    ReplyDelete

Komen lah banyak-banyak! Lepas dah komen, refresh dan tunggu sekejap. Mesti ada notes untuk U :D